Actualitat

3ª trobada de colles de caça major i exposició de gossos a la Seu d’Urgell

Albert Pou – La Seu d’Urgell – 20-04-2015

El just passat diumenge 19 abril va tindre lloc a la Seu d’Urgell (Alt Urgell, Lleida) la tercera trobada de caçadors de caça major, principalment senglaners, on hi havia una àmplia exposició de gossos per aquesta modalitat de caça.

La jornada es va iniciar a les 10 del matí marcada amb una tendència plujosa que al llarg del dia va desaparèixer per deixar pas a un dia ben assolellat, típicament primaveral. L’afluència de gent va anar augmentant amb el pas de les hores i es va mostrar un fort interès per les races de gossos exposades. A la trobada hi havia diferents expositors entre els quals destacaven els que treballaven la taxidèrmia, pintura de caça sobre teules, roba i complements de caça, productes locals, l’estand de la Territorial de Lleida de la Federació de caça i l’estand de la revista de caça de Catalunya, Cinegeticat.

DSC_5568
detall de les canilles de gossos

Després d’un bon esmorzar a les 11 del matí, en Ramón Mayench, tècnic de la Federació de caça de Lleida va fer la presentació de la trobada i tot seguit l’Eduard Melero, director de Cinegeticat, va explicar amb detall el funcionament de la revista. Un cop finalitzats els parlaments, la Territorial i Cinegeticat van repartir un detall a tots els expositors i a tots els caçadors que van portar una mostra dels seus gossos a la trobada com a agraïment per fer-la més gran.

DSC_5569
parlaments de presentació de la trobada

Aquesta trobada va permetre ser un punt de reunió per parlar de l’actualitat de la caça major majoritàriament de la zona de Lleida, on hi va haver diferents punts de vista segons les zones de caça d’on provenien els caçadors, però amb una unanimitat de la gran quantitat de senglars presents al territori. També es va debatre sobre les poblacions de cérvols, cabirols, daines i isards, espècies molt presents a la província de Lleida i amb actual activitat cinegètica.

Es va concloure a les 2 del migdia amb una bona percepció de la trobada i que de ben segur que s’anirà repetint cada any.

DSC_5575
estand de cinegeticat

Cal felicitar doncs als organitzadors d’aquesta trobada, a la societat de caçadors de La Seu d’Urgell, l’Ajuntamnet de la Seu, el Consell comarcal i la Territorial de Lleida de la Federació de caça per apostar en l’activitat cinegètica i fer possible aquests tipus de trobades que enriqueixen el turisme de la zona i s’emmarquen en un paisatge tan meravellós com és l’Alt Urgell.


Deixa un comentari

MussapPublicitat