Actualitat

Atacs incívics contra els caçadors

J.Garcia – Tarragona – 01/02/2016

Dissabte dia 30 de gener, s’organitza una cacera a la Reserva del Parc natural de la serra del Montsant (província de Tarragona) on vam ser acompanyats per tres agents rurals des de l’inici de la cacera fins al final. Els que anaven de parada van aparcar els cotxes a la part de dalt del camí, així deixaven pas als cotxes amb els remolcs dels gossers per poder aparcar a baix de tot del camí on podíem girar juntament amb el cotxe dels agents rurals.

Els Agents varen estar tota la cacera informant els excursionistes i altres usuaris del medi, que si seguien endavant, entrarien dins del recinte de la batuda que s’estava fent.

Un grup dels excursionistes indignats per la celebració de la batuda, quan varen passar per davant dels cotxes dels caçadors, es va dedicar a desinflar les rodes dels vehicles, ficar pedres dins dels remolcs, ficar pinyes dins dels tubs d’escapament, escriure insults als vidres dels cotxes i finalment van ficar trossos de pals dins del cadenat que ens va permetre entrar camí endins.

IMG_6124
reparant els desperfectes

Com que els caçadors som un gran equip, ben organitzat i preparat, mitjançant un compressor petit es van inflar les rodes de tots els vehicles que les tenien desinflades i es van retirar els obstacles que aquells incívics ens van preparar.

Amb aquest petit escrit, vull reclamar respecte vers el nostre col·lectiu, el qual està totalment regulat, legislat, controlat i a més a més fem una tasca important per la natura, que si no la féssim nosaltres, hauríem de destinar diners públics perquè algú altre la realitzes.


16 thoughts on “Atacs incívics contra els caçadors

 1. I ara que ?

  Que hem de fer quan ens trobem energúmens com aquestos ?
  Quan la noticia es que una mala gent han causat perjudicis importants a caçadors, queda com un fet anecdòtic.
  Sabem perfectament que al revés mai passarà que els causem danys en vehicles, tendes de camping, material d’escalada, etc, però ai si passés, n’anirien tots els medis plens.

  I si algú li fot un jac d’òsties al excursionista aquest que li facin xiular les orelles varios dies seguits ?? ( amb tot el dret del món quan t’estan malmetent una propietat teva ) Que passaria llavors ?

  Anem-hi pensant, doncs algun dia passarà i cal saber com actuar.

 2. Bona tarda,

  Es una mica trist tot plegat i penso que l’article s’ha d’agrair i esta ben fet i pensat per fer pedagogia. Desgraciadament, els comentaris, del nostre propi col·lectiu, fan que dinfondre-ho provocaria justament l’efecte invers: reforçar l’opinió d’aquesta gent que els caçadors som tots uns radicals. Si volem canviar els altres, i el que busquem es respecte, som els primers que l’hem de demostrar.

  Denis

 3. Es curios i fa pensar el veure com es de selectiu el pensament i com cambien les actituts segons les “modes” i corrents de opinió.
  La mateixa persona que en el seu anbient diari, la seva tribu, tindria un comportament titalmenc civic i respectuos, és capaç de comportar-se incivicament en un ambient diferent, demostrant així la seva incapacitat de comprensió de una realitat diferent creada per persones com ell, pero de una altre tribu.
  És el rebutg del diferent.
  S’en diu xenofobia ( fòbia contra lextrany)

 4. Centrem-nos en els fets ,

  Si un excusrionista li malmet el cotxe a un boletaire , és un fet reprobable ? Si o no

  Si el boletaire l’enxampa in-fraganti no li omplirà la cara de ceps i puagres ? Probablement si, valorant les possibilitats d’èxit.

  I llavors que passa si els afectats som els caçadors ?
  No podem actuar igual que ho faria un boletaire, un ciclista, un pagès o un “dominguero” qualsevol ? ( molts cops som caçadors i tot això a la vegada )

  Es que sembla que haguem d’amagar-nos i demanar perdó continuament. Ja n’hi ha prou.
  Exercim una activitat regulada, completament legal i molt estricta amb el compliment de la normativa, tradicional, doncs tots els nostres avantpassats l’han practicada, i sostenible, completament integrada a la natura. Ja n’hi ha prou, home.

 5. Ja els hi està bé als maleïts caçadors, em d’agraïr que surtin a matar animals que no els hi han fet res pel pur plaer de matar? A sobre qui elw hi vigila i controla els gossos que tenen? Perquè és de saber que no és que els tractin com un gos es mereix, més d’un els mata quan ja no serveixen, per donar pas a gossos més joves per a poder caçar, n’abandona els cadells si la femella li cría, barbàries injustificables per un ser humà, que a sonre té els nassos de defensar una pràctica que tansols consisteix en sortir a matar amb la seva pandilla d’amics. Doncs el que crec jo és que els excursionistes es van quedar prou curts, perquè el que es mereixen aquests assassins és que algú es dediqués els dies de batuda a perseguir-los i aniquilar-los tal com fan ells amb els demés animals!!!
  Hipòcrites que tenen els collons d’anomenar incívics a algú que tansols els hi ha tocat el cotxe quan es dediquen a acabar amb la vida d’animals indefensos!!!

 6. Ya les está bien, se lo tienen merecido. La gente que se queja porque les han hecho eso en sus coches y que tienen permisos para cazar y blablabla más gilipolleces, digo yo, por qué no se paran a pensar en la bestialidad de sus actos? Matar animales por diversión o hasta por cultura dicen! Ojalá llegue el día en que todos estos trogloditas avancen mentalmente y se den cuenta de en el mundo en que estamos, además de abandonar también a los perros cazadores después de unos años “porque ya no valen”, me gustaría que le hiciesen eso a vuestra familia para que veáis lo que se siente, para que os deis cuenta de una puta vez que estáis destrozando vidas sin sentido.
  Me parece poco lo que les han hecho a los coches la verdad, si hubiese estado yo allí probablemente no los hubiesen ni reconocido, a la hoguera!!!
  Desgraciados, no tenéis vergüenza ni cara! Que ironía que encima os quejéis, no tenéis criterio ni sentido alguno, os lo tenéis bien merecido, así que JODEOS! Con todas las letras.

 7. Me cajon deu “defensors del animal” si no teniu ni puta idea de lo que es ser caçador, que parles ?? Tu has vist maltractar algún gos ?(perque jo ting gossos pa caçar i mels estimo) . M’agradaria vore que passa si se deixes de caçar per ejemple el jabali. Parleu molt pero no teniu ni idea de lo que parleu, m’agradaria saber quanta gent de la que tant defensa els animals no minja la deua carn… I per a hipócrites vatres 😉

 8. esto es para los no cazadores, si yo entra en vuestra casa y la destrozara así sin mas que ocurriría??, ante todo deciros que soy Agente forestal y que respeto la ley , ahora decidme vosotros en que ley os basáis para arremeter con coches o utensilios de los cazadores que en principio pagan un buen dinero por poder hacerlo entre autorizaciones arrendamientos, permisos de armas, seguros, etc, vosotros llevarais seguros? solo pregunto por que es muy fácil para nosotros los forestales el pediros autorizaciones y seguro para poder entrar en según que caminos, para pagar las cadenas y candados rotos etc, eso para nosotros seria muy fácil, pensad en ello y ante todo respetaros mutuamente, por que si no lo hacéis igual la justicia tendrá que actuar y las sanciones no son nada baratas, y los que no os atreváis pues quedar unos con otros cara a cara y solucionáis el problema que ningún coche o cadena es el que lo ha provocado

Deixa un comentari

MussapPublicitat