Actualitat

Descobrint la batuda

Eduard Melero – Llobera – 03/10/2016

Aquest passat dissabte dia 1 d’octubre, la Societat de caçadors de Llobera (Solsonès) dins el marc de la XIII fira de l’empelt (fira de mostra de productes artesans, oficis, antiguitats, eines de camp, herbes medicinals, bolets, pa, maquinària, exposicions, …) va organitzar una batuda del senglar oberta a tothom per poder viure de primera mà com s’organitza i es desenvolupa una cacera.

Autor: Fotografia Resol Grup de caçadors a la Fira de l'empelt 2016
Autor: Fotografia Resol
Grup de caçadors a la Fira de l’empelt 2016

A la cacera varen participar uns 50 caçadors/es de la mateixa societat i societats veïnes i 10 observadors equipats amb armilles reflectants, que es van col·locar aleatòriament al costat d’algun caçador per ficar-se millor en el paper i viure la caça en primera persona.

La cacera va començar a les tres de la tarda i les diferents armades anaven ocupant les parades cobrint en total una superfície d’unes 600 hectàrees. La bona entesa entre caçadors, Ajuntament i propietaris va permetre poder tallar els camins on es desenvolupava la cacera per poder caçar amb més seguretat i èxit als mateixos camins.

A la cacera hi van participar 6 gossers amb les seves canilles de gossos per poder batre tot el terreny. Dels 20 senglars vistos durant la cacera entre les diferents parades, se’n van poder caçar 7 i la sorpresa de la jornada va ser l’abatiment d’un senglar albí, un exemplar molt poc corrent als boscos catalans, tot i que de tant en tant se n’albira algun.

Senglar albí caçat pel Joan a Llobera
Senglar albí caçat pel Joan a Llobera

Pels volts de les 6 de la tarda, el cap de colla va donar l’ordre de retirada, llavors els gossers i els seus ajudants van anar a buscar, amb l’ajuda dels aparells gps, els gossos que encara empaitaven els senglars escapats. Mentre la resta de caçadors carregaven els senglars morts i els portaven a la sala de la Societat per poder-los escorxar.

Recollint els gossos
Recollint els gossos

Ja tot recollit, i sense cap incidència a destacar, es va fer un sopar de germanor on es va continuar parlant de caça i es va anunciar que l’any vinent, vist l’èxit assolit i la bona harmonia entre els caçadors, observadors i resta de participants es tornaria a repetir la cacera.


Deixa un comentari

MussapPublicitat