Actualitat

Més caça a les escoles

Robert Alsina – Girona – 05/04/2017

 

Els centres de secundària que imparteixen batxillerat a la comarca del Baix Empordà van organitzar el VI Fòrum de Treballs de Recerca, que va tenir lloc a l’Espai Ridaura, de Santa Cristina d’Aro, el dia 30 de març de 2017 a les 18h. Els alumnes de batxillerat havien d’elaborar, individualment, un treball de recerca que computa un 10% de la nota global d’aquesta etapa educativa. D’entre els millors, van triar aquells que va poder servir d’aparador dels temes que es treballen i de com es fa la recerca a aquesta comarca.

El Fòrum va consistir en una breu presentació de 7 minuts de cada un dels 10 treballs seleccionats, un per cada centre participant, amb l’objectiu que servís d’al·licient i exemple per esperonar l’excel·lència de l’alumnat del Baix Empordà.

CENTRES PARTICIPANTS

Institut Sant Feliu, de Sant Feliu de Guíxols

Institut Sant Elm, de Sant Feliu de Guíxols

Institut La Bisbal, de La Bisbal d’Empordà

Institut Montgrí, de Torroella de Montgrí

Institut Baix Empordà, de Palafrugell

Institut Frederic Martí Carreras, de Palafrugell

Escola Vedruna, de Palamós

Institut Palamós, de Palamós

Institut Puig Cargol, de Calonge

Institut Ridaura, de Castell-Platja d’Aro
Eva Cama després d’una jornada de caça

L’ Eva Cama, va tenir l’honor de poder representar l’Institut Puig Cargol. Com a caçadora que és, va voler fer el seu treball de recerca sobre la seva afició, la caça. En primer lloc, perquè la caça sempre ha estat present a la seva vida, ja sigui per familiars o amics i, a més, perquè volia un tema que fos original i de la caça no se n’ha fet molta recerca.

El treball pretenia respondre les següents preguntes: 

 

  • És la caça una activitat necessària en el terme del Massís de les Gavarres? 

  • Es troba avui dia la cacera normalitzada en la nostra societat?

  • Què engloba aquest món cinegètic?

    L’Eva durant l’exposició al fòrum

El treball consta de dues parts ben diferenciades: d’una banda, hi ha una recopilació d’informació teòrica sobre el món de la caça i, especialment, sobre el protagonista d’aquest estudi: el porc senglar. De l’altra, s’analitzen els resultats generals de les enquestes efectuades a les poblacions de l’entorn de les Gavarres. La conclusió és clara: cal tenir en compte l’evolució del porc senglar, gestionar els desequilibris que puguin esdevenir i conscienciar a la nostra societat que la caça és una activitat legal i necessària, avui dia més que mai!

Alumnes i professors participants al fòrum

 

L’Eva parlar davant de 400 persones de la mateixa edat, per a defensar la seva passió i per fer incís en la lluita contra els atacs al col·lectiu caçador, malauradament cada vegada més nombrosos. També va fer esment a què cada vegada hi ha menys joves que cacin, realitat que portarà problemes en els anys posteriors. Va defensar que la caça és una activitat que té una funció molt important en el nostre ecosistema per a regular les espècies cinegètiques i esmenar els desequilibris de les seves poblacions. Sovint es vincula el col·lectiu caçadors a una activitat agressiva, pel simple fet d’anar armats o acabar amb la vida de l’animal. Malauradament algunes persones no hi veuen més enllà i són crítics per desconeixement total. Contra aquest desconeixement, treballs i exposicions com el de l’Eva haurien de ser cada vegada més freqüents. 

 

Llarga vida a la caça!!

 


Deixa un comentari

MussapPublicitat