Actualitat

Poca alegria a la mitja veda 2016

Redacció – Barcelona – 14/09/2016

Demà és l’últim dia oficial de caça de mitja veda a Catalunya. De fet es va acabar el dia 4 de setembre a tot arreu menys a les comarques de Girona i Lleida, que s’acaba demà dia 15.

mitja veda 2016 - 2017
Quadre resum mitja veda 2016 – 2017

Les perspectives s’han complert i tal com vam publicar a primers de temporada, l’entrada de guatlla ha estat fluixa i es confirma la tendència a la baixa d’aquesta espècie. Ja sigui pels canvis agronòmics i de l’elevada pressió cinegètica del seu país d’origen (Marroc) o bé, per la pèrdua del seu hàbitat aquí a la península.

El tudó ha salvat, com bé vam apuntar, l’èxit de moltes àrees de caça, ja que aquesta espècie manté a l’alça les seves poblacions, sobretot a les zones més properes a la civilització, és a dir que podríem dir que el tudó s’està urbanitzant.

En canvi ens vam equivocar pel que fa a la perspectiva a l’alça de la tórtora comuna, ja que aquesta ha brillat per la seva absència i haurem d’estudiar aquesta davallada. La que augmenta cada vegada més, és la tórtora turca i paradoxes de la vida, es tracta d’una espècie no catalogada com a cinegètica que per caçar-la es necessita una autorització excepcional.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat