Actualitat

Presentació II fira del Caçador

Redacció – Sant Fruitós de Bages – 20/06/2015

La Sala Polivalent el Nexe ha estat l’escenari de la presentació de la segona fira del caçador de Sant Fruitós de Bages, que se celebrarà el pròxim diumenge 28 de juny amb la mateixa empenta que la primera edició, treballant per dinamitzar aquesta activitat i mostrar a la resta de la societat un món no del tot conegut.

IMG_5146
El Director de Cinegeticat, Eduard Melero amb Gabriel Crespo i Candido Pérez

A l’acte celebrat ahir a les 19:30h hi van assistir l’Alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, juntament amb la nova regidora de joventut i comunicació, Ingrid Bonell, el tècnic de l’Administració Àlex Cuadros, caçadors i caçadores, representants de diferents societats de caçadors, la delegada de Catalunya de Jóvenes por la caza, Mel Capitan, el President de la Territorial de Barcelona de la Federació Catalana de Caça (RTB), Joaquim Zarzoso, el President de l’Agrupació de Caçadors i Pescadors de Catalunya (AGRUPCAT), Manel Raurich, el club esportiu de becaders de Catalunya i Cinegeticat com a premsa especialitzada i moderadora de l’acte.

Batanés, en la seva intervenció, va destacar que és un orgull tenir aquesta fira tan ben organitzada al municipi, ja que dóna a conèixer un sector tradicional i molt arrelat al territori. També va dir que seguiria treballant amb la societat de caçadors per consolidar-la i ajudar-la a ser un referent a la Catalunya Central. Així mateix, va tenir unes paraules d’agraïment del President de la societat de caçadors de Sant Fruitós, Cándido Pérez, i tota la societat per la immensa implicació, el treball constant i la il·lusió de tots per fer-la possible.

Per la seva part, Cándido Pérez va manifestar que la societat de caçadors de Sant Fruitós seguiria treballant i corregint els aspectes objecte de millora per oferir una fira de caça que representi en tots els seus sentits el món de la caça i la natura. També va agrair la implicació del consistori i va donar les gràcies a totes les institucions, empreses i persones que han donat suport al projecte, que avui dia ja és una realitat. Finalment va presentar el cartell i el programa d’actes i convidant a tothom a participar en la fira el pròxim diumenge dia 28.

A la presentació també hi va participar Àlex Cuadros, advocat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en temes de caça i pesca. Cuadros va fer un repàs de l’actual resolució de l’ordre de vedes i va explicar els canvis més significatius respecte a les temporades anteriors.

IMG_5141
Àlxex Cuadros i Candido Pérez

Ja per concloure, Gabriel Crespo, President del Club Esportiu de Becaders de Catalunya va fer una presentació del mateix club i va explicar el perquè del naixement d’aquesta nova entitat que té per objectiu principal defensar la caça de la becada i el caçador català establint els mateixos criteris que a Europa i va demanar que hi hagi representació de caçadors de becada allà on es prenen decisions que afectin el col·lectiu.

En acabar la presentació es va fer un tastet de tapes elaborades per diferents bars del poble a la zona del bosquet aprofitant la final del concurs de tapes.

IMG_5143
Degustant les tapes del concurs

La fira del caçador de Sant Fruitós de Bages comptarà enguany amb una trentena d’expositors d’empreses i institucions relacionades amb l’activitat cinegètica, però també hi haurà altres parades típiques de fira i activitats pels més petits com les passejades en poni o la tirada d’aire comprimit cortesia de la casa GAMO.

En el marc de la fira també hi haurà exposició de gossos, recorregut de caça, concurs de gossos de mostra, tir amb arc, exposició i demostració de falconeria, trobada d’ocells de camp, exhibició de gossos becaders, demostració d’habilitat i rescat amb gossos… que faran de ben segur una fira de caça com cal!

No us la perdeu, obert a tothom!

cartel 01 (2) (1)
Cartell de la fira

 

Flayers w
Programa d’actes

 


Deixa un comentari

MussapPublicitat